P4 Interview om Time Care på Plejecenter
Hør hvordan Lillian Nielsen fortælle om Time Care successen på Kirke Stillinge plejecenter. Interviewet er opfølgningen på Avisens.dk forsidehistorie om Time Care metoden, som du kan læse her
Forsidehistorie fra Avisen.dk (28.08.13): Personalet møder ind, når de har lyst
Gladere medarbejdere og mindre sygefravær. Møs på arbejde, når du har lyst.
Det er resultatet af at lade medarbejderne selv vælge deres arbejdstider, har et plejecenter i Slagelse fundet ud af.
Sådan lyder det gode tilbud til sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter på et plejecenter i Kirke Stillinge ved Slagelse, der arbejder med Time Care.
“Medarbejderne er blevet meget gladere. Det gør en stor forskel, at de selv har valgt arbejdstiden,” siger afdelingsleder Lilian Nielsen.
Hver femte arbejdende dansker føler, at deres mødetid stemmer dårligt overens med døgnrytmen, viser en undersøgelse som Wilke har lavet for Avisen.dk.
Det kan medvirke til at stresse os, og samtidig give os problemer med søvnen, siger flere eksperter.
Manfred er død
En løsning kan være selvvalgt arbejdstid. Det indførte afdelingen på Kirke Stillinge Plejecenter i 2010 som led i et forsøg. Siden er sygefraværet røget i bund, og trivslen er steget blandt de cirka 35 medarbejdere. Fravær på mandage og fredage, den såkaldte ‘Manfred-syge’, er stort set udryddet.
Afdelingen valgte derfor at fortsætte med at lade medarbejderne selv vælge vagter efter forsøgets afslutning.
“Nogle planlægger efter deres døgnrytme. Vi har a-mennesker, som gerne vil møde klokken syv og andre, som gerne vil møde halv ni, og en tredje gruppe foretrækker vagter om eftermiddagen og om aftenen,” fortæller Lilian Nielsen.
“Andre lægger vagterne, så det passer ind i deres familieliv,” fortsætter hun.
Bedstemor vil sove længe
Hver måned lægger afdelingen et vagtskema ud på nettet. Derefter booker medarbejderne selv elektronisk de vagter, de gerne vil have, og koordinerer med hinanden via sms.
“Så pusler de lidt med det, og det går altid op. Folk får generelt deres ønsker opfyldt,” siger Lilian Nielsen.
Modellen er også en fordel for plejehjemmets ældre beboere. Plejerne får nemlig mere forståelse for de ældre og lærer dem bedre at kende, når de ser dem på forskellige tidspunkter af døgnet, mener Lilian Nielsen.
Endelig giver det også mulighed for at tage hensyn til samfundets ældste b-mennesker.
“Når personalet møder på forskellige tidspunkter, behøver borgerne heller ikke stå op samtidig. Der findes jo også borgere, som helst ikke vil op klokken syv,” siger Lilian Nielsen.
En tid før og efter Time Care på Blåkærgård
Blåkærgård har igen har haft en sommerferie uden brug af vikarer og afløsere!!
Time Cares unikke ferieplanlægning skaber tryghed og forudsigelighed for vores beboere, ro for medarbejderne, så de kan varetage deres job uden at skulle bekymre sig om, hvorvidt en evt. afløser og vikar har styr på det samt det skaber en sund økonomi for bostedet (i uge 30 + 31 havde 50 % af medarbejderne i normeringen ferie).
Time Care hos G4S (Artikel fra fagforeningsbladet)
Det er en artikel fra fagforenings-bladet, hvor Time Care metoden, resultater og koncept fremhæves.
+100 personer planlægges i én vagtplan, med udgangspunkt i ønsker, kompetencer, erfaring og specifikke produktionsbehov, der hele tiden påvirkes af kunderne, årstider, vejret mv.
Succes med SMS frivillige i Horsens
Hvordan får man mennesker til at lave frivilligt arbejde?
Man sender dem selvfølgelig en sms! Det gør de i hvert tilfælde i Horsens kommune, hvor et forsøg med sms frivillige er blevet en kæmpe succes.
Klik på billedet for at se TV2′s indslag fra Time Advices implementering af SMS Frivillig i Horsens kommune, hvor Time Advice har leveret software og konceptudviklingen.
Planlæggerens nye rolle med Time Care
Hør hvordan Lillian Nielsen fra Stillinge plejecenter oplever sin nye Time Care rolle, som planlægger med Time Care.